TOKAT / ALMUS - Almus Çok Programlı Anadolu Lisesi

Almus Çok Programlı Anadolu Lisesi

Adres
EREK MAH. MENEKŞEOĞLU CAD. ALMUS ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO: 28 ALMUS / TOKAT
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak. İlçemizin lokomotif gücü olarak, sadece kendimizi değil tüm ilçeyi mutlu bir geleceğe taşımak. Bugün, dünden bir adım önde olacağız.
Misyon
Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek. Toplumun, kurumumuzdan beklentilerini de dikkate alarak, öğrencilerimizi önce kendilerine, sonra topluma, en nihayetinde tüm insanlığa faydalı bireyler olarak üst öğrenime ve hayata hazırlamaktır
Başarılar
2010-2011 eğitim-öğretim yılında Bilişim Teknolojileri alanında TÜBİTAK Samsun Bölge Finalinde 3.lük derecesi elde edilmiştir.OKA kalkınma ajansı tarafın elektrik elektronik teknolojisi alanında yeşil enerji atölyesi adı altında hidroelektrik santral atölyesi kurulmuştur.
08.00 - 16-30
DOĞALGAZ KOMBİ
İngilizce-Almanca
Okulumuz ilçe merkezinde olduğu için ulaşımı kolaydır.
Taşımalı eğitim bulunmaktadır.
Tokat - Almus
İl merkezine 35 Km uzaklıktadır. Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda sınıflar arası Masatenisi,bilek güreşi , voleybol, basketbol ve futbol müsabakları yapılmaktadır.Dereceye giren öğrencilermiz il bazında ve diğren alanlarda yarışmalara katılmaktadır.